Meepraten of blijven mopperen?

In Maasdriel wordt, zoals overal in Nederland, een groot deel van ons dagelijks leven bepaalt door beleid wat is vastgesteld door “Den Haag en Brussel”. Toch is de invloed die de gemeente heeft op je woon- en leefomgeving veel groter dan je misschien denkt; woningbouw, sportvoorzieningen, zorg voor jong en oud, faciliteren van verenigingen, werkgelegenheid, toerisme en recreatie, wegen etc.
Middels dit stukje in wat ik heb geschreven voor de nieuwsbrief wil ik je uitnodigen om de mogelijkheden die jij hebt om invloed te hebben op je eigen leefomgeving te benutten. Als je vindt dat alles prima verloopt is deze boodschap niet voor jou bedoeld, maar als je verbeterpunten ziet zou je er eens over na kunnen denken om je bij het bestuur, of één van de fractieleden van het CDA Maasdriel te melden.
Wethouders en gemeenteraadsleden zijn het meest zichtbaar voor de gemiddelde burger. Maar achter de schermen gebeurt er veel meer. Zo is er een bestuur die ervoor moet zorgen dat de afdeling goed functioneert. Ook zorgt het bestuur ervoor dat er een verkiezingsprogramma wordt voorbereid en goedgekeurd door de leden. Een ander belangrijke bestuurstaak is de samenstelling van de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Ook het beoordelen van de wijze waarop de raadsleden hun werk doen en het verkiezingsprogramma vertalen in het beleid is een taak van het bestuur.
Als je ambities door tijdgebrek of andere redenen beperkt zijn is dat geen aanleiding om aan de zijlijn te blijven staan. Sluit je aan en laat je mening horen over onderwerpen die er voor jou toe doen! Over 21 maanden, op 16 maart 2022 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Met deze verkiezingen bepalen de burgers in Maasdriel door wie, en op welke wijze welk beleid, in de periode 2022 – 2026 gaat worden uitgevoerd.
Vanaf komend najaar gaan de voorbereidingen voor 2022 door ons bestuur volop van start. Een mooi moment om je nu te melden bij het CDA-Maasdriel. Je kunt dan je visie met ons delen en een actieve bijdrage leveren aan de toekomst van jouw Maasdriel.

Ernst van der Schans,
voorzitter bestuur.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top