Column Peter de Vries

Uitdaging

De vakantieperiode is voor de meesten van ons voorbij en we maken ons op voor de uitdagingen van dit nieuwe politieke jaar.

Wie had kunnen bedenken dat de wereld er in een half jaar geheel anders uitziet. Het coronavirus heeft alles veranderd. Wat vanzelfsprekend was, is niet meer. We praten over het nieuwe gewoon, de problemen en uitdagingen zijn complexer geworden.

Maasdriel staat aankomend jaar behoorlijke ingrijpende, uitdagende en interessante keuzes te wachten. Ik noem er een stel waar we ons als lokale politiek over moeten (gaan) buigen zonder er verder in detail op in te gaan: milieu en de problemen rondom CO2-uitstoot, de windmolens, woningbouw, woningen voor de juiste doelgroep op de juiste plaats, industrieterrein, hoe om te gaan met de nieuwe corona maatregelen, regionaal energiebod, Ma(a)sterplan Maas, grootschalige glastuinbouw, onderzoeken Projectbureau Herstructurering Tuinbouw Bommelerwaard (PHTB), intensieve veeteelt, hoogwater veiligheid, natuur en landschap, samenwerking met Zaltbommel, de nieuwe Omgevingswet, visie voor de drie grote kernen Kerkdriel/Velddriel, Hedel en Ammerzoden, recreatie en toerisme. Dit is zomaar een greep van wat op ons afkomt.

Het belooft een interessant jaar te worden waarin er veel gevraagd wordt van de lokale politiek.  

Peter de Vries
Wethouder CDA Maasdriel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top