120 woningen voor ‘parel van de Bommelerwaard’

 Dat is de uitkomst van de gesprekken tussen de gemeente Maasdriel en Rubens Ontwikkeling B.V. Daarnaast ontvangt de gemeente Maasdriel een financiële tegemoetkoming van 1,5 miljoen euro. Wethouder Peter de Vries en Rubens Ontwikkeling B.V. bekrachtigden vandaag de afspraken met de ondertekening van de anterieure- en vaststellingsovereenkomst. 

Nieuwe samenwerking 

Een jaar geleden veroordeelde de rechtbank de gemeente tot het betalen van een schadevergoeding aan Rubens Ontwikkeling B.V. Dit vanwege het niet nakomen van een in 2008 gesloten samenwerkingsovereenkomst. De afgelopen maanden beraadde de gemeente Maasdriel zich over de vervolgstappen en een eventueel hoger beroep. In de tussentijd zijn er gesprekken geweest met Rubens Ontwikkeling B.V. Die gesprekken hebben geleid tot een nieuwe samenwerking. 

Woningbouw in Rossum 

Rossum kan zich op gaan maken voor de komst van 120 woningen. Wethouder De Vries: “Het is vreselijk wat er in het verleden is gebeurd. Ik ben dan ook blij met dit positieve nieuws. Voor ons als gemeente, maar zeker voor de inwoners en toekomstige inwoners van Rossum. We gaan voor alle doelgroepen energieneutraal bouwen op een mooie locatie in Rossum. We kiezen voor ruimte en groen, daarom komen er 120 in plaats van 154 woningen. Het is een modern plan dat past bij Rossum als de parel van de Bommelerwaard.” 

Uitwerking plannen 

Met de ondertekening is de eerste stap op weg naar woningbouw in Rossum gezet. Nu gaan beide partijen aan de slag met de verdere uitwerking van de plannen. 

Scroll naar boven