Trainingshelling Twan van Gendt in Ammerzoden bijna gereed!

Met het uitstel van de olympische spelen is er nog mooi de gelegenheid voor Twan van Gendt uit Velddriel, de wereldkampioen BMX om nog even de start te perfectioneren. De Fietscrossbaan in Ammerzoden, waar Twan zijn eerste meters fietste en erelid is, voldeed natuurlijk niet aan de eisen van deze tijd. Sponsor Red Bull was bereid een oefenhelling te maken maar waar moest die dan komen. “Natuurlijk in Ammerzoden” was Twan zijn wens. “En als dat niet kan graag zo dicht mogelijk bij huis. Hoe meer in naar beneden kan denderen hoe beter ik de start onder de knie krijg.” De kans voor Maasdriel om hiermee een bijdrage te kunnen leveren aan wellicht een gouden medaille moesten we dan zeker niet voorbij laten gaan. ‘Business as usual’ in overheidskringen ging dit natuurlijk niet zonder slag of stoot maar door veel praat- en lobbywerk van de wethouder en de plaatselijke raadsleden is er dan toch aan de bouw begonnen en wordt deze komende week afgerond. Ons CDA-raadslid Robert van Dijk uit Ammerzoden ging eens polshoogte nemen op de bouwplaats en vond positief verrast Twan, zijn vriendin Puck en nog twee andere BMX-ers zelf met de schep in de hand. “Dit doe ik het liefste zelf” zei Twan, “ik kom met zo’n 60 km per uur naar beneden van 8 meter dus het moet allemaal wel kloppen.”

Houdt de landelijke media in de gaten want het is een spektaculaire helling geworden die de wereldpers niet zal ontgaan. Mocht je een keer in de buurt zijn, ga eens kijken.

Scroll naar boven