Wopke Hoekstra Lijstrekker voor het CDA tijdens de verkiezingen Tweede Kamer

Wopke Hoekstra heeft op nadrukkelijk verzoek van het partijbestuur zich als lijsttrekker voor het CDA opgeworpen voor de verkiezingen van de Tweedekamer 17 maart 2021.

Hieronder volgt de brief welke Wopke aan de leden verstuurde.

Beste CDA-leden,

Soms stelt het leven je dezelfde vraag twee keer. En na zo’n appèl vanuit de partij vond ik dat ik geen meer keuze had. En in die keuze ben ik, na overleg met mijn vrouw Liselot en mijn gezin, alleen maar bevestigd. En daarmee is het een keuze uit overtuiging.
Ik heb veel aan het CDA te danken. En ik heb nog veel meer aan dit geweldige land te danken. Als je dan de vraag wordt gesteld om je daarvoor in te zetten, kan je niets anders dan dat te aanvaarden. Maar ik heb vooral ja gezegd, omdat ik vind dat het land zich in een fase bevindt waarin je eigenlijk geen nee kan zeggen.
Ook zonder corona staat ons land voor grote uitdagingen. Met het programma en de kandidaten van het CDA gaan wij ons inzetten om Nederland weer perspectief te bieden. Perspectief voor jongeren, die moeten kunnen studeren zonder grote schulden te maken. Perspectief voor onze middenklasse. Miljoenen Nederlanders, hardwerkend, van goede wil, de ruggengraat van onze samenleving, die zich een slag in de rondte werken om het einde van de maand financieel sluitend te maken. En voor wie een eigen huis niet meer automatisch binnen handbereik ligt. Perspectief voor onze ouderen, die zich zorgen maken over hun eigen situatie, maar vooral om de toekomst van de volgende generatie. En perspectief voor iedereen die zich zorgen maakt over de grote thema’s van deze tijd: de cohesie in onze samenleving, integratie, inclusiviteit, klimaat en veiligheid.
Graag stuur ik u mijn speech die ik vanmiddag op het partijbureau gaf.

Klik hier voor mijn speech

Ik vraag u daarin vandaag om uw hulp, uw steun, en uw vertrouwen. Dank u wel.
Wopke Hoekstra

Scroll naar top