Opening Gastenhuis Kerkdriel

Zaterdag 15 mei 2021 werd het Gastenhuis in Kerkdriel sober maar toch een beetje feestelijk geopend op de oude lokatie van basisschool de Meidoorn. Deze opening werd verrricht door maar liefst beide CDA-wethouders Anita Sørensen en Peter de Vries. Het zorggasthuis bestaat uit 18 éénpersoonskamers en twee appartementen voor een echtpaar.

Na het idee in 2015 is er nog veel water door de Maas gestroomd eer dat het Gasthuis zijn beslag vond. Een ieder moest even wennen aan het idee en de Raad van State heeft een aantal bezwaren weg kunnen nemen. Het oorspronkelijke idee om dementerende ouderen in de dorpsgemeenschap te laten wonen kan toch nooit een probleem geweest zijn. Uiteraard is een aanpassing van de bebouwing altijd even zoeken om de omwonenden zo min mogelijk last te laten ondervinden. Ook hun privacy moet natuurlijk gewaarborgd blijven maar nu het gebouw klaar is kunnen we met zijn allen toch wel vaststellen dat het een verrijking is in de gemeente Maasdriel.

Scroll naar top