Einde PHTB in Maasdriel?

Vanaf 2009 heeft de gemeente Maasdriel via een samenwerkingsovereenkomst met Zaltbommel, Waterschap Rivierenland en Provincie Gelderland geprobeerd de glastuinbouw en de paddenstoelenteelt in de Bommelerwaard te herstructureren. Het ingezette projectbureau PHTB heeft in de gemeente Zaltbommel vele ontwikkelingen gerealiseerd maar in onze eigen gemeente Maasdriel heeft het bureau tot op heden nauwelijks iets voor elkaar gekregen. Kijkend naar de toekomst ziet het CDA dat er ook geen vooruitgang te verwachten is. Reden genoeg voor het CDA om een motie in te dienen waarmee het college wordt gevraagd inzichtelijk te maken wat de gevolgen zijn van het continueren dan wel stoppen met de deelname aan het PHTB. De vele euro’s die er al mee gemoeid zijn zien we als weggegooid geld en het CDA in Maasdriel betreurt zeer deze mislukte poging om tot een herstructurering te komen. De oude agrarische opstallen met alle randverschijnselen die erbij betrokken zijn een doorn in het oog. Het CDA hoopt dat er een financieel en juridisch verantwoord einde kan komen aan de samenwerkingsovereenkomst. De motie werd mede ingediend met SSM en D66 en raadsbreed aangenomen tijdens de vergadering 9 juli 2020.

Klik hier voor de motie

Scroll naar top