CDA geeft mening over windpark de Lage Rooijen bij Één-Vandaag op donderdag 4 februari

Op dinsdag 2 februari was de cameraploeg van het TV-actualiteitenprogramma één-Vandaag in Maasdriel. Ze waren erg benieuwd naar de meningen van de voor en tegenstanders van het te realiseren windpark.

Van het windpark wordt gezegd dat het langs de A2 gerealiseerd wordt. Hier waren de meningen in de raad sterk over verdeeld. Met name de CDA fractie zag het windpark veel te veel het mooie uiterwaardengebied in verdwijnen. Een afstand van enkele honderden meters zag onze fractie niet als een A2 locatie. Desondanks is het bestemmingsplan toch akkoord bevonden. Welliswaar met een zeer kleine meerderheid. Het team van één-Vandaag kwam eens polshoogte nemen en hebben het verhaal aangehoord van ons fractielid Antwan van Doorn, VVD fractielid Ko Hooymans en buurtbewoner Ans Laheij.

Zij zijn alledrie fel tegenstander van de plaats waar het windpark moet komen. Het CDA is geen voorstander van windenergie in de mooie Bommelerwaard maar kan leven met het idee dat waar mogelijk ook wij onze bijdrage moeten leveren. Dit moet dan gebeuren op locaties waar de omgeving het minst aangetast wordt en binnen alle redelijkheid in orde van grootte bij het gehele RES-bod als regio Rivierenland. uiteraard komt er ook een voorstander van dit windpark aan het woord.

Kijk allen op donderdag 4 februari om 18.15 uur op NPO 1 naar de bijdrage van onze inwoners

Lees hier het artikel op één-vandaag

Scroll naar top