CDA wil doorpakken op accommodatie FCC Ammersoyen

Al jaren is de fietscrossvereniging uit Ammerzoden al in gesprek met de gemeente over een opwaardering van de accommodatie. Deze accommodatie ligt al weer een geruime tijd aan de Geelrijs in Ammerzoden. Allerlei aanvliegroutes zijn al ingezet maar de klap is er nog steeds niet op gegeven. De plannen hebben al vele blauwdrukken gezien. Ook bij de opwaardering van het voetbalcomplex Jan van Arckel is FCC Ammersoyen nog besproken maar ook daar was op dat moment geen mogelijkheid te vinden voor verhuizing. Het idee leek wel praktisch, zo tussen de manege en het voetbalcomplex.

FCC Ammersoyen is tevreden met de ligging van de baan aan de rand van Ammerzoden. Inmiddels is in de nabijheid van de baan een mooie nieuwe woonwijk verrezen met veel potentieel voor deze vereniging die al jaren heeft bewezen een stabiele factor te zijn in Ammerzoden maar zeker ook in de regio en misschien zelfs daarbuiten.

In het verleden werden op de baan aan de Geelrijs internationale en nationale wedstrijden gereden echter de baan is verouderd en waar de vereniging in het verleden altijd zichzelf heeft kunnen bedruipen en nagenoeg nooit bij de gemeente heeft hoeven aankloppen is er nu toch wel enige hulp nodig om op te waarderen. “Als toch de schop in de grond moet dan maar zo dat we weer jaren vooruit kunnen”. Met een baan die geschikt is voor wedstrijden en nieuwe talenten te behouden kan FCC Ammersoyen weer jaren vooruit.

Afgelopen dinsdag tijdens de commissie Samenleving & Financiƫn bleek dat eigenlijk de gehele gemeenteraad wel bereid was de club te helpen echter moest er nog gezocht worden naar de goede modus. Het CDA vond dit in de bewoordingen van Robert van Dijk allemaal een beetje lang gaan duren en had al een motie in concept op zijn pc staan. Echter de overige partijen wilde eerst nog een keer met de voeten op tafel. Ons fractielid van Dijk heeft al meerdere malen met de voeten op tafel gezeten met FCC Ammersoyen. Ook adviseurs van de Provincie Gelderland hebben menig kop koffie gedronken in Ammerzoden. De uitkomst was telkens hetzelfde, de vereniging moet zijn uiterste best doen om een deel van de investering te waarborgen maar ook de gemeente Maasdriel moet zijn portemonnaie trekken.

Het CDA doet dan ook met klem een beroep op de raad en het college om zo snel als mogelijk een passende oplossing te vinden voor de opwaardering van de fietscrossbaan. Als het niet geheel past binnen het accommodatiebeleid dan moet er maatwerk geleverd worden. Daar zijn we in Maasdriel altijd goed in is al meerdere malen gebleken op diverse dossiers.

Lees hier het artikel in het Brabants Dagblad

Scroll naar top