Woonproject de Hoef Ammerzoden eindelijk tot wasdom!

Eind jaren tachtig overleed mijn vader, Quirinus van Dijk. Mijn vader bestierde samen met mijn moeder een doe-het-zelf zaak in Ammerzoden. Bij het wegvallen van het vakmanschap van mijn vader was het lastig voor mijn moeder om de zaak voort te zetten. Begin jaren negentig besloot zij dan ook de boel van de hand te doen omdat achteruit boeren nu eenmaal sneller gaat dan vooruit boeren. Zij kreeg destijds van Woningstichting de Vijf Gemeenten, nu de Kernen een tijdelijke woning toegewezen in de Ammerstraat in Ammerzoden.

“Mevrouw van Dijk helaas kunnen wij u deze woning slechts voor korte tijd aanbieden” werd er medegedeeld, “we kunnen elk moment de schop in de grond steken voor een mooie woonwijk in plaats van en achter uw woning.” De woning was in slechte staat en diagonaal elf centimeter uit het lood. We konden alleen nog gebonden soep eten, heldere bouillon liep van ons bord.

Nu zijn we in 2021 aanbeland en vorige maand is het huis waar ik uit getrouwd bent eindelijk gesloopt. De fraaie woonwijk gaat eindelijk gerealiseerd worden op een mooie inbreidingslocatie in Ammerzoden. Wethouder de Vries is trots op het vele werk wat hiervoor verricht is maar tegelijkertijd ook bezorgd. De woningen zijn van die prijsklassen dat ze eigenlijk ver onder de marktprijzen aan bijvoorbeeld starters worden aangeboden. Een goeie ontwikkeling maar deze huizen zouden zomaar een lucratieve belegging kunnen worden voor een bepaalde groep mensen. De gemeente gaat er alles aan doen hier een vinger aan de pols te houden. Een goede zaak dat er in de overspannen woningmarkt toch waakzaam opgetreden wordt. Het is al lastig genoeg voor de jonge woningzoekenden om een start te maken op de woningmarkt. Het CDA is blij met de ontwikkeling van de Hoef en kijkt met genoegen uit naar de volgende ontwikkelingen op de Haar II en de Onderwaard. Wordt Ammerzoden nu eindelijk de groeikern die al jaren beloofd is..?

Robert van Dijk, CDA raadslid Maasdriel

Lees hier de berichten in de lokale media:
Brabants Dagblad
De Bommelerwaardgids

Scroll naar boven