Veiligheid door 30 km Zones in Hurwenen

In het vierde kwartaal van 2021 zijn er werkzaamheden uitgevoerd t.b.v. de 30 km-zones in Hurwenen. De dorpsraad en de omwonenden zijn meegenomen in het proces om te bepalen waar alle verschillende verkeersremmende voorzieningen zouden komen.

Nadat alle werkzaamheden uitgevoerd zijn blijkt dat bij sommige situaties de veiligheid in het geding komt, vooral op verschillende splitsingen waar vooral s`avonds de bochten verkeerd worden ingeschat worden door zowel autos’ en fietsers. Hierdoor raakt men makkelijk naast de weg wat gevaarlijke situaties met zich mee kan brengen. Afgelopen week is er contact gezocht met de verantwoordelijke persoon omtrent deze veranderingen en hem uitgelegd wat de klachten zijn van vele burgers over de aangepaste situaties. Er is mij toegezegd om dit op te gaan pakken en hier nog eens kritisch naar te kijken. Een voorbeeld zou kunnen zijn om katteoogjes aan te brengen op het wegdek. Naast deze klachten zullen alle aangepaste situaties nog eens onder de loep worden genomen om het beoogde doel, veiligheid zo goed mogelijk na te streven.

Antwan van Doorn
CDA Maasdriel

Scroll naar boven