Ontwikkelingen Zandmeren Kerkdriel

Er stond van de week een mooi stuk in het Brabants Dagblad over de ontwikkelingen aan de zandmeren in Kerkdriel. Een kleine verduidelijking/toelichting lijkt me op zijn plaats.

De raad heeft in 2018 besloten de Zandmeren in drie fases op te gaan waarderen tot een lokale en regionale “Hotspot”. Deze totale realisering kost 8 miljoen. Fase één is nu volop in ontwikkeling daar is een bedrag mee gemoeid van 1,1 miljoen. Deze fase willen we van de zomer gerealiseerd hebben. We gaan na afronding fase1 direct door naar fase 2 waarvoor 2,9 miljoen is gereserveerd, dat moet de raad echter nog wel vrijgeven. Dan is er nog een fase 3 waar 4 miljoen voor is gereserveerd. Het totale project moet klaar zijn in 2030. Als je daar de ‘Zuidelijke Ontsluitingsroute’ van ongeveer 23 miljoen bij optelt, die in 2028 gerealiseerd moet zijn en de verplaatsing Zandbedrijven begrijpt u dat er grote opgaves en uitdagingen liggen in het gebied.

Het zou gemakkelijk kunnen zijn om te denken, er is alleen maar aandacht voor Kerkdriel. Maar niks minder is waar. We zijn onder andere ook flink bezig in Heerewaarden, Hedel, Ammerzoden, en Well.

Even terug naar de Zandmeren,

voor het nieuwe zomerseizoen moeten er van de vernieuwde zandstranden genoten kunnen worden. De totale bovenlaag van 30 centimeter wordt afgegraven en vervangen door nieuw zand. Daar is ruim 5000 kuub zand voor nodig. Er wordt ook een beachvolley- en een beachvoetbalveld gerealiseerd. De parkeerplaatsen worden verandert en verbeterd. Daarnaast komt er een kwalitatief hoogwaardig speeltuin.

Ook wordt de plek waar het Zandmeren Beach Festival is gehouden geschikt gemaakt als vast evenemententerrein. Kortom de aankomende maanden is er veel werk te verzetten om te zorgen dat we van de zomer kunnen gaan genieten aan de Zandmeren.  

Scroll naar boven