Jaco Geurts waarnemend burgemeester gemeente Maasdriel

 Jaco Geurts is donderdag 20 april 2023 door de commissaris van de Koning, John Berends, benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Maasdriel. 

De heer Geurts (52 jaar) is sinds 2012 lid van de Tweede Kamer (CDA), waar hij voorzitter van diverse Kamercommissies en woordvoerder Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening is. Daarvoor was hij onder meer raadslid in de gemeente Barneveld en heeft hij een achtergrond als agrarisch ondernemer. 

De heer Henny van Kooten is per 16 april 2023 gestopt als burgemeester van de gemeente Maasdriel. John Berends heeft in goed overleg met de voltallige vertrouwenscommissie van de gemeenteraad van Maasdriel besloten om Jaco Geurts per 1 juni 2023 te benoemen tot waarnemend burgemeester. De waarneming duurt tot de installatie van de nieuwe kroonbenoemde burgemeester. Naar verwachting zal dit in juni 2024 zijn. 

Jaco Geurts is een rasbestuurder wiens stijl wordt gekenmerkt als besluitvaardig, betrokken en oplossingsgericht. Met Jaco Geurts krijgt Maasdriel een toegankelijke en verbindingsgerichte waarnemend burgemeester die goed past bij het DNA van de gemeente. Vanwege zijn ervaring en persoonlijke kwaliteiten zien zowel de gemeente Maasdriel als de commissaris van de Koning hem als de juiste kandidaat voor de gemeente. 

Scroll naar boven