Op informeel werkbezoek of gewoon nieuwsgierig?

Het zal beide zijn. De CDA fractieleden, Peter, Robert en Marinus gingen afgelopen week eens een kijkje nemen in Well. Daar is de afgelopen periode snoeihard gewerkt aan wat de heren Ad Robbemondt en Johan Kreemers betreft, het mooiste dorpshuis in de regio. Er is een lange weg aan vooraf gegaan en de CDA fractie heeft zich daar zeker niet onbetuigd in gelaten. Jarenlang was er de wens om het dorpshuis een update te geven. Toen de voormalige wethouder zelfs dreigde het gemeenschapshuis te sluiten werd het menens voor de ‘stakeholders’. Ook het CDA vond het te makkelijk de deur maar op slot te draaien en is met het bestuur gaan kijken naar de mogelijkheden. Door het bestuur is enorm veel werk verricht. De hulp ingeroepen van professionals en ook een provinciaal onderzoek er op losgelaten.

De uitkomst was dat het zeker mogelijk was om een sluitende exploitatie te realiseren. Zeker nu de kerk van Well ook een van de participanten is geworden. Voor een kleine kern als Well is er nog een rijk verenigingsleven die dankbaar van het nieuwe “ons Huis’ gebruik gaan maken. Na een kleine rondleiding viel het onze fractieleden op dat er zeker multifunctioneel gedacht is bij de ontwikkeling. Allerlei slimmigheden zijn er ingebracht met de variabele indeling en mooi om te zien is ook dat er een enorme duurzaamheidslag gemaakt is. Het doet het CDA goed om te constateren dat we de bevolking van Well als gemeente een groot plezier hebben gedaan om een langgekoesterde wens in vervulling te laten gaan. Nu het werk is gedaan is het uiteraard niet achterover hangen voor het bestuur want een dorpshuis hebben is één maar een dorpshuis behouden is twee en misschien ook nog wel drie….

Scroll naar boven