De Hoef in Ammerzoden over de streep getrokken.

Na jaren stilstand op gebied van de woningbouw in Ammerzoden hebben we nu eindelijk de trein rollend gekregen. Een mooie wijk aan de Uilecoten is inmiddels volledig betrokken en op het Kasteelpark verrijzen ook mooie woningen die passen in de wijk. “Maar we moeten een inhaalslag maken,” volgens ons Ammerzodens raadslid Robert van Dijk. “We zijn een generatie krijt geraakt aan de omliggende dorpen en daar hebben de verenigingen en winkeliers last van.”

Het CDA is blij met de vastberadenheid waarmee wethouder Peter de Vries de oude dossiers uit de kast heeft gehaald. “Dit plan stamt al uit 1999 dus ik ben blij dat we eindelijk een handtekening hebben kunnen zetten onder de anterieure overeenkomst.” Ontwikkelaar Inveniam en Panen zaten namens De Hoef BV aan tafel en popelen om aan de slag te gaan in de nieuwe wijk die een divers skala aan woningen zal bevatten. Het betreft een totaal van 43 woningen waarvan een zestal betaalbare starterswoningen, 4 koop-hoekwoningen, 10 sociale huurwoningen, 4 vrije sector woningen, 10 tweekappers, 3 geschakelde vrijstaande woningen, 2 vrijstaande woningen en tot slot nog 4 levensloop bestendige, patiowoningen. Kortom voor elk wat wils. De gemeente verwacht medio 2021 een besluit te kunnen nemen over het bestemmingsplan en dan kan eind 2021 de schop in de grond.

Achter de schermen wordt ook nog steeds gesproken over de Haar II en met een schuin oog gekeken naar de Onderwaard. “Hier en daar even ‘buurten’ of een kop koffie drinken wil nog wel eens helpen maar meer kan je als raadslid eigenlijk niet doen.” Aldus Robert. Het CDA zal zeker de vinger aan de pols houden in alle dossiers. Ammerzoden is tenslotte een groeikern met veel potentie.

Klik hier voor een animatie over de te ontwikkelen lokatie

Kijk ook eens op www.dehoefammerzoden.nl

Scroll naar top