Zeer succesvolle infoavond stikstof met Daisy Vliegenthart en Peter Drenth

Woensdag 17 augustus jl. was er in de zaal van Boerengolf Hedel een infoavond inzake de stikstofcrisis waarin we met zijn allen zijn terecht gekomen. Gedeputeerde Peter Drenth en statenlid Daisy Vliegenthart kwamen tekst en uitleg geven hoe de provincie Gelderland de problematiek meent aan te vliegen.

Ruim 100 belanghebbenden en belangstellenden wisten de weg naar Hedel te vinden. Nadat een ieder een kopje koffie had gedronken opende Robert van Dijk de avond. Daisy Vliegenthart mocht het spits afbijten en zij legde uit hoe het CDA zich opstelde. Zij nam als provinciaal bestuur afstand van het beleid en vroeg nadrukkelijk aandacht voor de drie hoofdpunten van het CDA. Duidelijkheid, Duurzaamheid en Draagvlak. Daisy meende dat men op deze fronten in den Haag toch wel wat steken had laten vallen. Zij kreeg hierop bijval vanuit de zaal maar vooral ook de vraag waarom er vanuit de provinciale afdelingen niet meer druk werd gezet op de landelijke politiek.

Vervolgens nam Peter Drenth het woord en deze kreeg de aandacht van de zaal met een goed en helder verhaal. Gelderland durft zich koploper te noemen in de bestrijding van de stikstofcrisis. Dit hebben ze mede te danken aan het feit dat ze al vanaf de uitspraak van de Raad van State de handschoen hebben opgepakt om aan de slag te gaan. Een goed en sterk verhaal werd er verteld en de zaal waagde zich dan ook niet aan een discussie. De avond was zeer ordentelijk verlopen en de dagvoorzitter wist de technische en politieke vragen goed te scheiden. Tijdens de spreekbeurten van Daisy en Peter was er de gelegenheid schriftelijk wat vragen in te leveren welke nadien door Adriaan van den Bogert (CDA) werden gesteld. Al met al een zeer zinvolle en nuttige avond waar toch menig agrariër min of meer gerustgesteld huiswaarts keerde. Het stikstofprobleem is er en we moeten die met zijn allen beslechten. Niet alleen de boeren maar ook de industrie en mobiliteit moeten hier aan bijdragen.

Peter Drenth in gesprek met de jonge boeren
Lekker kopje koffie voor aanvang van de avond
Scroll naar boven