Resultaten bestuurskrachtonderzoek Maasdriel aangeboden aan Raad en B&W

Woensdag 6 september is zijn de onderzoeksresulktaten van het bestuurskrachtonderzoek voor de gemeente Maasdriel aangeboden aan Burgemeester Jaco Geurts. Dit vond plaats in de raadzaal met aanwezigheid van de raadsleden.

De raad van Maasdriel had opdracht gegeven voor dit onderzoek om eens tegen het licht te houden of Maasdriel in staat is als zelfstandige gemeente te blijven opereren en vooral ook op welke manier. De onderzoeker, Dirk Louter wond er geen doekjes om dat er nog wel slagen te maken zijn en dat een fusie op termijn niet ondenkbaar is. hij vertelde er tegelijkertijd bij dat bij een fusie altijd twee partijen moeten willen. Hier is op mdit moment nog geen sprake van.
CDA Maasdriel heeft er nooit geen geheim van gemaakt de mogelijkheden serieus te onderzoeken om samen met Zalt bommel een gemeente Bommelerwaard te vormen. Echter in Zaltbommel is nog weinig enthousiasme. Een Gezamenlijke ambtelijke organisatie met twee besturen is voor CDA Maasdriel geen optie. Komende tijd gaat de raad van Maasdriel het stuk goed analyseren en de aanbevelingen beoordelen. Creativiteit en wilskracht om tot een bestuurlijke verbeterslag te komen is zeker nodig. Wordt vervolgd.

Het rapport is te vinden onder deze link

Scroll naar boven